Stół chłodniczy do pizzy to niezastąpiony element wyposażenia lokalu gastronomicznego specjalizującego się w serwowaniu pizzy. Niezliczone zalety tego sprzętu gastronomicznego sprzyjają zadowoleniu klientów oraz sprawnej pracy całego personelu. Choć wydawać by się mogło, że lokal gastronomiczny potrzebuje tylko chłodziarki i stołu roboczego to faktem jest, każda pizzeria posiadająca ten rodzaj wyposażenia osiąga większy sukces. Dlaczego?
Spis Treści
ToggleStół chłodniczy do pizzy to gwarancja świeżości produktów
Stół chłodniczy do pizzy jest połączeniem chłodziarki gastronomicznej oraz stanowiska do przygotowywania potraw. Nie trudno więc domyślić się jak ważną rolę odgrywa on w każdej pizzerii. Przed rozpoczęciem pracy każdy kucharz myje warzywa oraz przygotowywuje produkty takie jak szynka, kurczak, bekon, grzyby, tuńczyk, owoce morza oraz różne rodzaje sera i sosy do pizzy. Tak przygotowane produkty lądują wewnątrz stołu chłodniczego i są gotowe do błyskawicznego użycia nawet podczas najbardziej intensywnej pracy. Takie rozwiązanie gwarantuje szybki dostęp do schłodzonych produktów, które znajdują się tuż pod blatem do sporządzania pizzy. Oprócz gwarancji szybkiego dostępu do półproduktów – stół chłodniczy do pizzy umożlowia ograniczenie ruchu w kuchni, zwiększając poziom bezpieczeństwa jej pracowników.
Estetyka i nowoczesność w pizzerii sprzyjają popularności lokalu
Obecnie większość pizzerii przygotowywuje swoje produkty w kuchni otwartej, czyli na oczach klientów. Stół chłodniczy do pizzy jest więc nie tylko praktycznym rozwiązaniem przyspieszającym serwis, ale też eleganckim rodzajem wyposażenia, które przyciąga klientów i zwiększa ich zaufanie do lokalu. Błyszczący stół chłodniczy z granitowym blatem i funkcjonalna lodówka to niezastąpiony element prpfesjonalnej pizzerii.
Stół chłodniczy do pizzy – jaki wybrać?
Stół chłodniczy do pizzy należy dopasować do wielkości oraz natężenia ruchu w lokalu. W ofercie naszego sklepu znajdują się stoły dwudrzwiowe, trzydrzwiowe oraz stoły chłodnicze z estetyczną i funkcjonalną nadstawką chłodniczą, która umożliwia zarówno estetyczną ekspozycję przygotowanych produktów jak i szybką pracę kucharza.
Granotowe blaty użyte do produkcji tych elementów wyposażenia są idealne w czyszczeniu i odporne na uszkodzenia, przebarwienia oraz reakcje z kwasami pochodzenia naturalnego oraz środki czyszczące. Stoły chłodnicze do pizzy mogą być używane zarówno w pizzerii jak też do produkcji sałatek i innych potraw.
Stoły mniejsze są idealne do małych i średnich lokali, natomiast trzydrzwiowe meble chłodnicze sprawdzą się wszędzie tam, gdzie ilość pozycji w menu jest naprawdę duża, a klienci bez przerwy zamawiają coraz to nowe warianty pizzy lub sałatki. Przed zakupem warto jednak pamiętać o dokładnym określeniu potrzeb i dostosowaniu wyposażenia ściśle do profilu oraz natężenia ruchu w lokalu. W praktyce natomiast najlepiej sprawdzają się duże stoły chłodnicze do pizzy, umożliwiające przechowywanie dowolnej ilości produktów.
Stół chłodniczy do pizzy -gastroprodukt.pl
W naszej ofercie znajdą Państwo umeblowanie chłodzące do pizzerii, które jest wyposażone w zróżnicowaną liczbę półek, szuflad i szafek. Dużym atutem jest funkcja samozamykania drzwi, która przychodzi z pomocą podczas dużego natężenia ruchu i umożliwia oszczędność energii elektrycznej.
Do wykonania obudowy stołów gastronomicznych użyto wysokiej jakości stali nierdzewnej, która zapewnia wysoki połysk i łatwe czyszczenie.
Przemyślana konstrukcja jest wynikiem wielu testów i projektów opartych na badaniu potrzeb najbardziej doświadczonych pracowników lokali serwujących pizzę oraz sałatki.
Wybierając sprzęt dostępny w naszym sklepie gastronomicznym – zyskują Państwo gwarancję wysokiej jakości oraz fachowego doradztwa podczas wyboru i zakupu tych urządzeń.
Każda pizzerii zasługuje na fachowy sprzęt oraz start na najwyższym poziomie. Jeśli szukają Państwo właśnie takich rozwiązań – sklep gastroprodukt.pl jest dobrym i trafionym wyborem.
Zapraszamy do zapoznania się z całą ofertą oraz kontaktu z naszą obsługą!