puszysty jabłecznik na oleju

Baza Wiedzy

Znaleziony temat: puszysty jabłecznik na oleju

Puszysty jabłecznik na oleju

Puszysty jabłecznik na oleju to pyszne i aromatyczne danie, które z pewnością zachwyci Twoje podniebienie. Przygotowanie tego przysmaku nie jest trudne, a efekt końcowy z pewnością wynagrodzi Twoje wysiłki. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na puszysty jabłecznik na oleju!

Składniki:

– 3 szklanki mąki pszennej
– 1 szklanka cukru
– 1 szklanka oleju roślinnego
– 3 jajka
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka cynamonu
– 4 duże jabłka
– szczypta soli

Sposób przygotowania:

1. W pierwszej kolejności należy obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne i pokroić je w drobną kostkę.
2. Następnie w dużej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, cynamonem i szczyptą soli.
3. Dodaj olej roślinny oraz jajka, całość dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
4. Na koniec dodaj pokrojone jabłka i delikatnie wymieszaj je z ciastem.
5. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
6. Piecz jabłecznik przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż stanie się puszysty i lekko zrumieniony.
7. Po upieczeniu wyjmij jabłecznik z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.

Podsumowanie:

Puszysty jabłecznik na oleju to idealna propozycja na deser czy podwieczorek. Ten aromatyczny i smaczny placek z jabłkami z pewnością przypadnie do gustu Twoim bliskim. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczny – warto wypróbować ten przepis i delektować się pysznym jabłecznikiem! Smacznego!

Napisz komentarz do wpisu, powiedz nam czy Ci pomógł: puszysty jabłecznik na oleju

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments